Watersportvereniging Leiden is 11 november 1964 opgericht. 

Onze haven is gelegen aan het Marowijnepad in Leiden en vanaf het water is onze haven bereikbaar via de Slaaghsloot een zijtak van De Zijl. Vanwege de lange en veelal smalle stalen is de haven alleen voor leden toegankelijk en kunnen wij niet leden helaas niet ontvangen als passant. De watersportvereniging telt circa 120 leden.

We maken met z’n allen een plek waar het fijn vertoeven is, onze haven wijkt met veel groen naast de ligplaatsen af van een standaard haven met boxen en steigers en vanwege het groen zijn er naast de zelfwerkzaamheden ook verplichtingen voor de leden voor het onderhoud van de ligplaats. Zo houden we deze unieke locatie met z’n allen in stand.

De haven is voorzien van een gezellige kantine. Welke buiten het vaarseizoen (van medio/eind september tot medio mei, m.u.v. de feestdagen) elke zaterdag geopend is, vanaf 17:30 uur voor een kopje koffie of drankje, de barcommissie bepaald de sluitingstijd afhankelijk van het aantal leden er op een betreffende zaterdag aanwezig zijn. Tijdens evenementen georganiseerd door onze evenementencommissie kunnen openingstijden afwijken. Zie daarvoor de pagina met evenementen.

Doordeweeks kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee even bijpraten in het koffiehok van de kantine. Het koffiehok is in de regel van 09:30 tot 12.30 uur geopend, m.u.v. de feestdagen of andere bijzondere omstandigheden.